Over ons

Oprichting en filosofie

SpelOntwerp.be is een samenwerking tussen 2 vrienden die sinds 2015 in bijberoep advies verlenen voor hoog kwalitatieve Escape Rooms.

Zoals veel enthousiastelingen vinden we Escape Rooms een geweldige vorm van entertainment! Op steeds meer plaatsen in de wereld (en ook in België) duiken er nieuwe Escape Rooms op. De kwaliteit van deze kamers is echter zeer divers, want er bestaan (gelukkig maar) geen opgelegde voorwaarden waaraan een Escape Room moet voldoen. Wij stimuleren elke Escape Room uitbater om te investeren in de kwaliteit van de kamer! Wij willen van elke Escape Room beleving iets fantastisch en unieks maken en ervoor zorgen dat men binnen 5 jaar nog steeds je kamer zal herinneren!  

Bruno     [ spelontwerper ]

"Ik ben al van kindsbeen af gebeten door spelletjes, raadsels en strategie. Ik kan ervan genieten om een spel te spelen, maar ook om een spel volledig zo te maken dat alles netjes klopt. Als leider in het jeugdwerk (Scouts en Bizonvzw) heb ik me 9 jaar lang kunnen uitleven met het bedenken van veel kleine en grote spelletjes. Ook op weekendjes met vrienden en familie probeer ik steeds met een tof en origineel spel iedereen warm te krijgen: Een spannend rode-draad spel, een vernuftigd auto-spel, enkele uitdagende teambuilding opdrachten of een crazy quiz.... het wisselt elke keer wel eens, maar steeds weer zijn de spelers enthousiast en dankbaar. Jaren later spreken ze nog over de spelbelevingen waarvan ze genoten hebben. Een kick waarvoor je het doet als spelmaker! 

In het professioneel leven ben ik werkzaam in de Geo-IT sector. Met SpelOntwerp.be probeer ik in bijberoep van mijn spel-passie en talenten een aangename bijverdienste te maken... maar eigenlijk zoek ik gewoon een excuus voor mezelf om nog meer escape rooms te beleven of nog meer gezelschapsspelletjes bij te kopen."


Rob     [ spelontwerper ]

"Van jongsaf ben ik helemaal "into" spellen in allerlei vormen: strategische gezelschapsspelletjes, simpele of interactieve groepsspellen, zelf bedachte spelvormen enz. Daarnaast organiseer ik met mijn zaalvoetbalploeg en een jeugdvereniging jaarlijks een algemene quiz. Creatief bezig zijn en ervoor zorgen dat er steeds enige vorm van entertainment in onze avonden of vakanties aanwezig is, zit dus wel in mijn bloed. 

Op professioneel vlak ben ik al geruime tijd werkzaam als marktonderzoeker in het Leuvense. Daar waar ik me in mijn werk voornamelijk verdiep in cijfers, probeer ik naast mijn werk het creatieve wat meer te laten spreken. Door het maken van verre reizen probeer ik op een actieve manier ook een stukje van de wereld te ontdekken. En tijdens zulke reizen houd ik mijn oren en ogen goed open om nieuwe creatieve ideeën te ontdekken... "