Wat is een Escape Room?

Escape Rooms

Escape rooms zijn fysieke ruimtes waarin een groep van mensen (meestal 4 tot 6 personen) voor korte tijd wordt opgesloten. De kamer bevat tal van raadsels, sleutels, codes en slotjes en de groep moet proberen om zo snel als mogelijk de 'uitgang' van de kamer te vinden.  In de meeste Escape Rooms is fysieke paraatheid niet belangrijk en is deze volledig ondergeschikt aan spitsvondig nadenken, constructief samenwerken en out-of-the-box redeneren. De meeste escape rooms gebruiken een bepaald thema voor extra sfeerschepping of een betere verhaallijn en soms volgt na de eerste kamer nog onverwacht een 2de kamer. Vaak wordt een tijdslimiet van 60 minuten gebruikt waarin men moet proberen te ontsnappen. Indien ontsnappen binnen deze tijd niet lukt is het spel afgelopen en eindigt het spel. Elke kamer is anders, dat zorgt ervoor dat elke beleving uniek is, maar dat zorgt er ook voor dat de meeste kamers slechts één keer door dezelfde speler gespeeld kunnen worden. 

De eerste Escape Rooms ontstonden in 2006 en haalden hun inspiratie uit Escape Room computer spelletjes waarbij men in een virtuele omgeving telkens uit verschillende kamers moet ontsnappen. Ondertussen zijn er wereldwijd al meer dan 2000 Escape Room kamers. De laatste 4 jaar is hun populariteit enorm toegenomen. 

Ze vormen voor kleine groepen het ideale uitje voor een teambuilding, een vrijgezellenfeestje of gewoon een avondje uit met familie of vrienden!